در این مقاله می خوانیم:
– خطای 404 چیست؟
– علت بروز خطای 404
– چگونه خطای 404 سایت خود را پیدا کنیم ؟
– اگر خطای 404 را رفع نکنیم چه اتفاقی برای سایت ما می افتد؟
– چگونه خطای 404 سایت خود را رفع کنیم ؟
– به عنوان بازدیدکنندهی سایت چگونه خطای404 را رفع کنیم؟
– چگونه مانع از خارج شدن کاربر از صفحه خطای 404 خود شویم ؟( طراحی خلاقانه صفحه خطای 404)
خطای 404 Not Found Error به معنای پیدا نشدن است و به کاربر می گوید صفحهی وبسایتی که شما در پی دسترسی به آن هستید، بر روی سِرورش قابل دسترسی نیست.
این خطا نباید با خطای «سرور یافت نشد» (Server Not Found) اشتباه گرفته شود. در خطای ۴۰۴ ارتباط با سرور به طور کامل برقرار شده، اما منبع درخواستی موجود نبوده است؛ در حالی که در خطای «سرور یافت نشد» امکان برقراری ارتباط با سرور میزبان وجود ندارد.
خطای 404 یکی از رایجترین خطاهای موجود در وب است که معمولاً به دلیل دنبال کردن پیوندهای مرده یا خراب (یا لینک شکسته) به وجود میآید.
انواع نمایش اخطار صفحه 404 که ممکن است با هر کدام از آن ها مواجه شوید:
404 Error
404 Not Found
Error 404
The Requested URL[URL] was not found on this server
HTTP 404
Error 404 Not Found
404 File or Directory Not Found
HTTP 404 Not Found
404 Page Not Found
اخطار صفحه 404، می تواند در هر مرورگر و هر سیستم عاملی نشان داده شود.
خطای 404 می تواند توسط خود سرور نشان داده شود یا خود طراح سایت یک صفحه اختصاصی با اخطار 404 را طراحی نماید. عموما وب سایت های بزرگ برای صفحه 404 خود طراحی های جذاب و کاربردی انجام می دهند و مانع خروج کاربر و افزایش bounce rate سایت خود می شوند.
۱- خطای کاربر: این یک خطای سمت کاربر است و علت اصلی آن میتواند به این دلیل باشد که کاربر آدرس صفحهای را بخاطر اشتباه تایپی به صورت نادرست وارد کرده باشد. در واقع کاربر به دنبال آدرسی است که در این وبسایت وجود ندارد. در این زمان این خطا به او نمایش داده میشود.
۲- تغییر نشانی صفحات: اگر آدرس و url صفحهای را که قبلاً در وبسایت خود داشتهاید، تغییر دهید احتمال مشاهده این خطا افزایش مییابد. برای مثال ما یک صفحهای برای خدمات سئو با آدرس helloemarketing.com/articles ایجاد کردهایم اما بعد از مدتی به هر دلیلی آن را به آدرس helloemarketing.com/articles-page تغییر میدهیم. در این صورت کاربرانی که به آدرس اول مراجعه میکنند با خطای ۴۰۴ مواجه میشوند.
۳- حذف صفحات: اگر مقاله یا برگهای در وبسایت شما وجود داشته و اکنون شما اقدام به حذف آن کنید کاربران با مراجعه به آدرس قبلی با این خطا مواجه میشوند.
4-دلایل نامعلوم:بعضی از دلایل خطای 404 واقعا نامعلوم است، حتی ممکن است که شما آدرس صفحه حذف شده را به صفحه دیگر ریدایرکت کرده باشید اما باز این اخطار نشان داده شود. بهتر است که چندبار دکمه Refresh یا F5 را چند بار بزنید تا از اگر در کش سیستم وجود داشته باشد، از بین برود.
نکته: گاهی اوقات سرورهای وب (سرویسدهندههای وب) مربوط به خدمات اطلاعات اینترنتی مایکروسافت، با اضافه کردن پسوندِ عددی بعد از 404، اطلاعات تخصصی بیشتری را در مورد علت بروز خطاهای 404 یافت نشد ارائه میکنند، مثلاَ خطای HTTP 404.3- یافت نشد که به این معنا است که در نوع ضمیمههای چندمنظورهی اینترنت، محدودیت وجود داشته است. فهرست کامل این ارقام که به 404 اضافه میشوند به شرح زیر است.
– پیدا کردن لینک های شکسته از طریق گوگل سرچ کنسول
یکی از بهترین و معتبرترین روشها برای مشاهده خطای 404 سایت استفاده از سرچ کنسول گوگل است.
گوگل سرچ کنسول ( Google Search Console ) که به گوگل وب مستر نیز معروف است ابزاری رایگان است که توسط گوگل به مدیران سایتها ارائه میشود تا دید بهتری نسبت به سایت خود داشته باشد. یکی از امکانات مهم گوگل کنسول نمایش لینک های شکسته که به صورت صفحات 404 ثبت شدهاند است.
برای پیدا کردن لینک های شکسته کافیست بعد از وارد شدن به گوگل کنسول از منوی سمت چپ به گزینه “Coverage” مراجعه کنید.
اگر شما به گوگل سرچ کنسول دسترسی نداشته باشید از سایت ها و ابزارهای دیگری هم می توانید استفاده کنید که در ادامه چند تا از آنها را معرفی می کنیم:
– استفاده از سایت validator
– استفاده از سایت deadlinkchecker
– استفاده از سایت brokenlinkcheck
برای همه وبمستران و صاحبان وب سایت ها ظاهر شدن در نتایج موتورهای جستجو بخصوص گوگل بسیار حائز اهمیت است .
زیرا موتورهای جستجو علاقمند هستند که کاربران خود را به سایتی هدایت کنند که آنها به نتیجه برسند از این رو اگر در سایت شما صفحات 404 وجود داشته باشد و کاربران پس از ورود به سایت، بلافاصله از سایت خارج شوند و یا بروی لینک دیگری کلیک نکنند بعد از مدتی موتورهای جستجو،دیگر سایت شما را به کاربران پیشنهاد نمی دهند.
در واقع می توان گفت :برای گوگل مهم است که کاربر به سرعت به مطلب مدنظر خود دست بیاید اما وب سایت شما این قانون را با ایجاد خطای 404 نقض میکند! اگر این مورد مدام تکرار شود در سئو وبسایت شما تاثیر منفی خواهد داشت.
۱- ایجاد ریدایرکت
صفحاتی که در سایت شما حذف شدهاند یا تغییر آدرس داده شدهاند باید به صفحات مرتبط یا صفحهی تغییر یافته ریدایرکت شوند. در مثال بالا باید صفحهی helloemarketing.com/articles به صفحهی helloemarketing.com/articles-page ریدایرکت ۳۰۱ شود تا کاربر این خطا را مشاهده نکند.
۲- رفع لینک های شکسته
لینکهایی در صفحات وبسایت شما وجود دارند که به آدرسی اشتباه لینک میدهند یا اینکه به آدرسی لینک میدهند که دیگر در سایت موجود نیست. بهتر است با ابزارهایی مثل وبسایت brokenlinkcheck.com این پیوندها را بیابید و آنها را اصلاح کنید.
۳- بازنگری تصاویر
اگر تصاویری در وبسایت قرار داده و بعدها از طریق بخش رسانهها یا سرور آن را حذف کنید با این خطا رو رو خواهید شد. چون در صفحهی مطلب، تصویری فراخوانی میشود که در سرور موجود نیست. برای رفع آن کافیست به صفحهای که این تصویر فراخوانی میشود مراجعه کرده و بخش تصویر قبلی را حذف و تصویر جدیدی آپلود کنید.
۴- تغییر فرمت پیوند یکتا
رفع ارور 404 در وردپرس با تنظیمات پیوند یکتا
اگر دامنهی وبسایت خود را به طور کلی به آدرس جدیدی ریدایرکت کرده باشید احتمالاً در صفحات داخلی سایت به این خطا برخواهید خورد. به بخش تنظیمات پیوند یکتا در سایت خود مراجعه کنید و یکبار فرمت پیوند یکتا را تغییر دهید، ذخیره کنید و سپس به حالت قبل یا دلخواه خود برگردانید.
برای مثال یکبار پیوندهای یکتا را روی گزینهی عددی بگذارید و ذخیره کنید. سپس آن را روی نام نوشته قرار دهید و ذخیره نمایید.
۵- ایجاد صفحهی ۴۰۴
بهتر است در قالب وبسایت شما یک صفحهی نمایش خطای 404 ایجاد شده باشد و در آن به کاربر پیغام دهید آدرس جستجو شده در این سایت وجود ندارد. در این صفحه قرار دادن بخش مطالب پیشنهادی و باکس جستجو موجب کاهش احتمال خروج کاربر از سایت خواهد شد.
گرچه این مورد یک راهحل نیست اما مانع افزایش نرخ bounce rate میشود.
بیشتر بخوانید:چگونه استاتوس های واتس اپ را ذخیره کنیم؟(آموزش ویدئویی)
اگر حین مشاهدهی یک وبسایت با این خطا روبرو شده باشید برای مقابله با آن به ترتیب کارهای زیر را انجام دهید تا شاید بتوانید صفحهی مورد نظر خود را بیابید:
1- ابتدا با زدن کلید ctrl + f5 صفحه را رفرش کنید.
2- به نوشتار آدرس توجه کنید شاید آدرس را به دلیل اشتباه تایپی اشتباه وارد کرده باشید. برای مثال در این آدرس articles-page نوشته باشید artiles-page
3- بخشی از آدرس را پاک کنید تا به ریشهی دایرکتوری برسید برای مثال در این آدرس test.com/a/b/c بخش آخر را پاک کرده و به test.com/a/b برسید شاید مطلب مورد نظر خود را بیابید.
اگر برای شما مشخص شد که خطای 404 ، تنها برای شما (سیستم شما) رخ میدهد، حافظهیِ پنهانِ مرورگر (browser’s cache) خود را پاک کنید. به عنوان مثال اگر با تلفن همراه خود میتوانید به یک نشانی اینترنتی دسترسی پیدا کنید ولی تبلتتان نمیتواند به آن صفحه وارد شود، پاکسازی حافظهی پنهان مرورگری که روی تبلتتان نصب است میتواند گرهگشا باشد.
همچنین باید توجه داشته باشید که اگر پاکسازی حافظهی پنهان، کارساز نبود، پاکسازی کوکیهای مرورگر (browser’s cookies) و یا دستکم یکی از کوکیهای آن را که در درخواست وبسایت شما مداخله میکند، انجام دهید.
و در نهایت اگر همهی مواردی که در بالا اشاره شد با شکست مواجه شد، به طور مستقیم با وبسایت تماس بگیرد. اگر آنها صفحهای را حذف کنند، ازین پس خطای 404 کاملا درست است و آنها قادر خواهند بود که به شما بگویند چه بکنید. اما اگر آنها صفحهای را منتقل کرده باشند و به جای هدایت بازدیدکنندگان (سایت) به صفحهی جدید؛ این انتقال، سبب ایجاد خطای 404 شده باشد، خوشحال خواهند شد که گزارش این اشکال را از شما دریافت کرده و نسبت به رفع آن اقدام کنند.
بیشتر بخوانید:تیک آبی رنگ اینستاگرام چیست و چگونه می توانیم آن را دریافت کنیم؟
طراحی های صفحات جذاب خطای 404 می تواند راهگشای شما برای نگه داشتن کاربران به بن بست خورده شماباشد.
یکی از بهترین سایت هایی که در این زمینه ایده های جذاب داشته است سایت آمازون است
این سایت با طراحی صفحات جذاب و کاربردی و لینک دهی به صفحه اصلی و مقالات جذاب سایت مانع از خارج شدن کاربران و هینطور کاهش بانس ریت سایت می شود.
در ادامه نمونه های جذاب از خطای 404 صفحات سایت آمازون را مشاهده کنید.
در این صفحات هرچند کاربر نتیجه مورد نظر خود را پیدا نکرده است ولی آمازون با قرار دادن عکس ها مرتبط و قرار دادن لینک صفحه اصلی و موضوعات مرتبط کاربر را تشویق به تعامل با سایت نموده است.
تهیه و تنظیم:واحد تولید محتوای سایت Helloemarketing.com
پاسخ دهید